LAPozz tovább
Linkek a témában:
Bográcsos körömpörkölt
A körömpörkölt a pörköltek nehézsúlyú bajnoka. Szabad tűzön, bográcsban elkészítve pedig még sokkal finomabb. Nincs még egy pörkölt aminek ilyen sűrű és tartalmas szaftja lenne! Főtt burgonyával, vagy friss kenyérrel, és kovászos uborkával ajánljuk ezt a klasszikus, bográcsos körömpörkölt receptet!
Meghatározás
A bogrács már a vándorló magyar törzsek málhájának is része volt. Honfoglaló őseink hatalmas cserépbográcsok körül élték társadalmi, családi életüket. Sok pásztortörténetet, betyárlegendát őriznek öreg rézbográcsok. A bogrács körül mindig ott van a mesék világa. A bogrács formája az idők során nem változott, az országrészenként más-más vonalú üstök- körte, félgömb, tál alakú - jellemzője az áthajló fül, amivel a tűz fölé akasztották.